Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Acqua di Parma Hajuvesi & Naisten tuoksut

Acqua di Parma on italialainen luksustuoteyhtiö, joka keskittyy hajuvesiin ja tuoksukynttilöihin. Yhtiö perustetiin vuonna 1916. Yhtiö aloitti toimintansa myymällä hajuvesiä Italian Parmassa. Merkki tunnettiin sen kevyistä ja raikkaista tuoksuista. Acqua di Parman tunnetuin tuoksu, nimeltään Colonia, teki Acqua di Parmasta joka kodin tuotteen Euroopassa.

1930-luvulla Acqua di Parma alkoi käyttämään nykyään ikonisia pullojaan ja pyöreitä keltaisia käsintehtyjä ”hattulaatikoita”, joista heidän tuoksunsa erottuvat. Pian ihmiset kerääntyivät sankoin joukoin ostamaan elegantteja Art Deco -tuoksuja. Menestyksensä innoittamana yhtiö laajensi toimintaansa uusille alueille. Yhtiö alkoi mm. julkaisemaan unisex-tuoksuja.

Acqua di Parma tunnetaan nykyään ympäri maalimaa, ja sillä on jopa luksuskylpyläresortti Italiassa. Menestyksestään huolimatta merkin tuotteet tehdään yhä samalla tavalla kuin ennen. Kaikki tuotteet valmistetaan ja kootaan käsin, ja niissä käytetään vain luonnollisia ainesosia.

Ensimmäinen naisten tuoksu oli nimeltään Profumo (1930), eli suomeksi ”parfyymi”. Ennen tuoksun julkaisemista Acwua di Parma oli julkaissut vain miesten tuoksuja. Vuonna 1999 Acqua di Parma julkaisi uuden sarjan tuoksuja sekä naisille että miehille nimeltään Blu Mediterraneo. Tuoksusarja perustuu Välimeren elämään, ja siinä on paikallisia yrttejä, hedelmiä ja kukkia. Hyvä esimerkki tästä kokoelmasta on raikas ja kevyt Bergamotto di Calabria (2010), jossa on eteläitalialaista bergamottia. Toinen yhtiön nykyvuosina luotu naisten tuoksu on hurmaava Magnolia Nobile (2009), joka perustuu magnolian kukkiin ja Acqua di Parrmalle ominaiseen sitruunan tuoksunuottiin.
Näytä Lisää