Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Annick Goutal Hajuvesi & Naisten tuoksut

Annick Goutal on ranskalainen parfyymitalo, joka tunnetaan yhtenä parhaista itsenäisistä parfyymitaloista. Merkki on tarjonnut asiakkailleen korkealaatuisia tuoksuja jo 70-luvun loppupuolelta asti. Merkin perustaja Annick Goutal oli suorastaan synnynnäinen parfymööri. Hän on luova nero, joka kiinnostui taiteesta ja tuoksuista jo nuorena. Hänellä on myös erinomainen hajuaisti. Annick aloitti uransa mallina, mutta perusti myöhemmin ihonhoitotuoteyrityksen ystävänsä kanssa. Hän huomasi nauttivansa enemmän tuoksuista ja niiden paketeista sekä käyttämisestä kuin voiteiden vaikutuksista. Hän tajusi sopivansa täydellisesti ylellisten parfyymien suunnittelijaksi, kun hän tapasi parfymööri Henri Sorsanan vuonna 1977. Sorsana oli taitava tuoksujentekijä, ja hän näytti Goutalille alansa salat. Annick harjoitteli monta vuotta tullakseen itsekin parfymööriksi. Kuten monia parfymöörejä, häntäkin kiinnostivat enemmän parfyymit taiteena kuin muotiasusteena. Hän kehitti tuoksunsa yhdessä Isabelle Doyen kanssa, ja ne perustuvat paikkoihin sekä ideoihin. Tuoksuissa on myös usein itämaisia vaikutteita.

Monet Goutalin tuoksut ovat unisex-tuoksuja, mutta useimmat ovat vain naisille. Rose Absolute (1984) on intensiivinen kukkaistuoksu, joka koostuu 6 eri ruusun tuoksusta. Ruusutuoksujen kerroksittainen järjestely saa aikaan ruusupuutarhaa muistuttavan aistimuksen. Petit Cherie (1998) on hellä ja hedelmäinen tuoksu, jossa on persikkaa, ruusumyskiä, vaniljaa ja leikatun ruohon tuoksua. Ce Soir Ou Jamais (1999) oli Goutalsin viimeinen parfyymi. Sen kehittäminen kesti 10 vuotta. Tuoksu on hienovarainen sekoitus ruusun nuotteja, persikkaa, viiniä ja ambrettea. Tuoksun ideana on muistuttaa tuoksuja, joita hän haistoi vieraillessaan erään kirkon puutarhassa. Songes (2005) on Goutalin yhteistyökumppanin Isabelle Doyenin luoma tuoksu, josta on tullut yksi brändin suosituimmista tuoksuista sen pehmeällä ja kermaisella frangipani-kukkien kaltaisella tuoksulla.

Annickin tytär, Camille Goutal, otti yhtiön johtoonsa Annickin kuoltua. Myös Camille oli parfymööri, ja hän jatkoi äitinsä linjalla. Yksi arvostetuimmista Goutalin uusista tuoksuista on Les Orientales -tuoksusarja. Sarjassa on kolme tuoksua, joihin on saatu inspiraatiota itämaista. Hajuvesissä on käytetty kunkin alueen tyypillisiä tuoksuja, kuten meripihkaa, olbaanihartsia ja mirhamia. Nämä vuonna 2007 julkaistut tuoksut ovat nimiltään Ambré Fétiche, Myrrhe Ardente ja Ancens Flamboyant. Vuonna 2014 avattiin kaunis uusi Goutal-kauppa Manhttanin West Villageen, ja kauppoja on myös Lontoossa ja Pariisissa.
Näytä Lisää