Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Bvlgari Hajuvesi & Naisten tuoksut

Bvlgari (lausutaan Bulgari) on italialainen muotitalo, jonka perusti Sotirios Voulgaris vuonna 1884. Yhtiön nimi on peräisin Sotirioksen sukunimestä. Nimi lausutaan U:lla, vaikka se kirjoitetaan V:llä, muistuttaen latinalaisesta perinnöstä. Voulgaris syntyi Kreikassa ja aloitti uransa koruseppänä. Vuonna 1877 hän lähti Kreikasta Corfuun, josta hän jatkoi matkaansa Napoliin ja asettui lopulta Roomaan, jossa hän perusti yhtiön muutamaa vuotta myöhemmin.

Italialasiseen tapaan Bvlgarin brändi oli pitkälti perheen hallitsema. Voulgaris otti poikansa mukaan liiketoimintaan avatessaan yhtiön lippulaivakaupan vuonna 1905. Bvlgari kasvoi sen jälkeen menestyksekkääksi ja tunnetuksi yhtiöksi. Toimitusjohtajana ja johtokunnan puheenjohtajana toiminut Vulgariksen pojanpoika Gianni ei tyytynyt Bvlgarin menestykseen yhdessä maassa. Hän päätti alkaa laajentaa Bvlgaria kansainvälisesti avaamalla kauppoja New Yorkiin Genevaan, Monte Carloon ja Pariisiin 1970-luvulla. Laajentaminen oli menestyksekäs ja yhtiö teki hyvää tulosta.

Gianni keskittyi seuraavaksi tuotesuunnitteluun ja päätti, että valikoimaa tulisi laajentaa naisten koruista, joista brändi tunnetaan parhaiten. Nykyään Bvlgari valmistaa paljon erilaisia tuotemallistoja ja kokoelmia kuten miesten ja naisten rannekelloja, asusteita, hotelleja ja tuoksuja. Ensimmäinen naisten parfyymi oli nimeltään ”Bvlgari Eau Fraiche” (1997). Se on yhä klassikkoasemassa ja yhtiön bestseller.

Muita suosittuja naisten parfyymeja ovat BLV for women –kokoelma (2000-2010), Bvlgari Jasmin Noir -kokoelma (2008-2012) sekä alkoholiton Petits et Mamans (1997), sekä yhä nykyäänkin suosittu Rose Essentielle Bvlgari (2006), jossa on lumoavia ruusujen sävyjä sekä santelipuun ja patsulin sointuja.

Taloudellinen menestys on mahdollistanut Bvlgarin tekemään lahjoituksia hyväntekeväisyyteen. Yhtiö pyrkii olemaan mukana yhteiskunnassa omistajaperheen eettisten arvojen ohjaamana. Vuosien 2009 ja 2011 välillä Bulgari lahjoitti 13 miljoonaa euroa Save The Children –hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tarjoaa kuntoutustoimintaa yli 200 koulussa.
Näytä Lisää