Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Elizabeth Taylor Hajuvesi & Naisten tuoksut

Elizabeth Rosemond Taylor oli brittiläis-amerikkalainen näyttelijä, joka ehti tehdä 50 elokuvaa ja saada 2 Oscar-palkintoa. Mutta hän oli myös tunnettu skandaalientäyteisestä rakkauselämästään, monista aviomiehistään, korumallistostaan, terveysongelmistaan, parfyymeistään ja suuresta omaisuudestaan.

Elizabeth esiintyi ensimmäisessä elokuvassaan, One Born Every Minute (1942) vain 10 vuoden ikäisenä. Hänen uransa kehittyi pitkälle ja hän sai ikonisen näyttelijän aseman monella menestyksekkäällä elokuvalla. Esimerkiksi yksi hänen elokuvistaan, Kleopatra sai hänelle paljon mediahuomiota. Tämä ei johtunut pelkästään siitä, että elokuva oli kallein siihen asti koskaan tehty elokuva, vaan siitä, että hän tapasi viidennen aviomiehensä Richard Burtonin elokuvan kuvauspaikalla. Molemmat olivat vielä naimisissa, kun heidän romanssinsa alkoi. Jopa paavi arvosteli häntä toisen naisen aviomiehen varastamisesta.

Elizabeth Taylor oli tyyli-ikoni elokuvien lisäksi myös oikeassa elämässä. Monet naiset kopioivat hänen Kleopatra-elokuvassa pitämäänsä kissansilmiä muistuttavaa meikkityyliä (ja sitä käytetään yhä). Elizabethin tyyli oli rohkea. Hän rakasti paljetteja, kukkia, helmiä, sulkia ja rusetteja. Hänen tyylinsä sai aina huomiota punaisella matolla.

Hän oli myös ensimmäinen kuuluisuuden henkilö, joka julkaisi oman parfyyminsä. Hänen ensimmäinen hajuvesi, Passion (1987), oli heti menestyksekäs. Elizabeth oli tiiviisti mukana hajuvesiensä kehittämisessä. Hän rakasti hienoja (ja kalliita) koruja, joten hän antoi toiselle parfyymilleen nimen White Diamond. Se on runsas, vahva ja voimakas tuoksu kuten Elizabeth itsekin. White Diamond aukeaa vahvalla kukkaistuoksulla, jonka jälkeen tulee lämmin sydäntuoksu, ja itämainen pohjatuoksu. Pullon mukana tulee jopa timanteilla koristeltu sormus ja parfyymi tuntuu yhä ylellisemmältä ja hienommalta.

Omaelämänkerrassaan Elizabeth mainitsee, että hänen parfyymi-imperiuminsa teki hänelle yhtä paljon rahaa kuin hänen näyttelijän uransakin. Brittiläinen The Guardian-lehti arvioi, että suurin osa hänen arvioidusta 500´000-900´000 omaisuudestaan on tullut parfyymimyynnin tuloista.

Elizabeth Rosemond Taylor syntyi helmikuun 27. 1932 Lontoossa Englannissa. Hän kuoli 79-vuotiaana vuonna 2011. Hänet muistetaan aina hänen uskomattomasta kauneudestaan, silmäripistään, kaoottisesta rakkauselämästä, kahdeksasta aviomiehestä, lukuisista elokuvista sekä Elizabeth Taylor AIDS –yhdistyksestä.
Näytä Lisää