Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Givenchy Hajuvesi & Naisten tuoksut

Givenchy on maailmanlaajuisesti tunnettu muotimerkki, jonka perusti kreivi Hubert de Givenchy vuonna 1952. Merkillä on vahva maine tyylikkäiden designien ja haute couturen huippunimenä. Givenchy syntyi aristokraattiseen perheeseen Beauvaisissa, Ranskassa. Vuonna 1994 hän muutti Pariisiin, jossa hän opiskeli taidetta École Nationale Supérieure des Beaux-Arts -koulussa. Taidekoulun jälkeen hän työskenteli muutamalla tunnetulla muotisuunnittelijalla Pariisissa. Hän oli töissä Jacques Fathilla jo 17 vuoden ikäisenä. Ranskalaiset muotitalot olivat jo silloin koko maailman muodin johtajia, ja Givenchy sai kokemusta työskentelemällä mm. Lucien Lelongille, Robert Piquetille ja Elsa Schiapparellille.

Givenchy otti askelen tyhjyyteen vuonna 1952 avaamalla ensimmäisen liikkeensä ja perustamalla oman muotimerkkinsä. Päätös todistautui pian hyväksi, sillä hänen ensimmäinen kokoelmansa oli heti suosittu. Sitä ylistettiin sen feminiinisistä ja tyylikkäistä designeista. Jopa kuuluisuudet kuten Audrey Hepburn käyttivät hänen luomuksiaan esimerkiksi elokuvissa Sabrina, Breakfast at Tiffany’s ja Charade. Givenchy ensimmäisissä mallistoissa oli erotettuja kankaita, kuten pitkiä ilmavia hameita ja räätälöityjä puseroita, kuten Bettina Blouse -pusero, joka oli nimetty malli Bettina Grazianin mukaan. Givenchy seuraavissa mallistoissa oli elegantteja iltapukuja, naisellisia päähineitä, räätälöityjä pukuja, ja Givenchy nimestä tuli pian oleellinen osa Pariisilaista tyyliä.

Givenchy laajensi valikoimaansa parfyymeihin vuonna 1957 hajuvedellä nimeltä L’Interdit, joka tarkoittaa ”kiellettyä”. Tuoksu sai inspiraationsa Givenchyn kuuluisimmalta asiakkaalta, Audrey Hepburniltä. Ensimmäinen miesten tuoksu, Monsieur de Givenchy, julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin vuonna 1959. Givenchyn brändi on nykyään osa ranskalaista monikansallista luksustavarayhtiötä, LVMH:ta (Louis Vuitton Moët Hennessy S.A.). Monet kuuluisuudet ja heidän faninsa suosivat yhä Givenchyä, ja merkki on myös yleisesti erittäin suosittu. Suosituimpia Givenchyn naisten parfyymeja ovat mm. kukkainen chypre-tuoksu Givenchy II (1970), aistikkaan makea ja puisen sävyinen Ysatis (1984), ylellisen kukkainen Amarige (1991), itämaisen kukkaisen sävyinen Organza (1996), täyteläisen kukkainen Hot Couture (2000), hedelmäisen kukkainen Very Irresistible (2005), lämpimän itämaisen kukkainen Ange Ou Demon (2006), hienovaraisen puuterimaisen chypre-kukan sävyinen Dahlia Noir (2011), puuterimaisen ja makean kukkainen Bloom (2013) sekä Dahlia Divin (2014) taivaallinen kukkaisyhdistelmä.

Givenchy – ajatonta kauneutta ja klassista tyyliä
Näytä Lisää