Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Guerlain Hajuvesi & Naisten tuoksut

Guerlain on arvostettu ranskalainen parfyymivalmistaja, joka perustettiin vuonna 1828. Guerlainin parfyymejä pidetään yksinä maailman parhaista. 200 vuotisen liiketoimintansa aikana he ovat olleet innovatiivisia johtajia. He kokeilivat synteettisiä aineita ensimmäisenä parfyyminvalmistajana. He myös kehittivät gourmand-parfyymin.

Guerlain parfyymitalo sai alkunsa, kun kemisti Pierre Francois Pascale Guerlain avasi pienen parfyymistudion. Pierren mielikuvitukselliset tuoksuluomukset herättivät hetkessä paljon kiinnostusta Pariisin vaikutusvaltaisimpien ihmisten keskuudessa. Hän avasi pian uuden kaupan ja valmisti räätälöityjä parfyymejä kuninkaallisille kuten Napoleon III:lle ja hänen vaimolleen, sekä jopa itse kuningatar Victorialle. Napoleon III:n vaimolle Eugenielle tehty parfyymi ”Guerlain” on saatavilla nimellä Eau Cologne Impériale (1860).

Mestariparfymöörin nimike periytyi perheen sisällä. Guerlain perheen kolmas mestariparfymööri, Jacques Guerlain, loi brändin nykyisen maineen. Hän oli klassisesti koulutettu ja erittäin salaperäinen parfyyminero, joka oli kasvatettu tarkoituksena tehdä hänestä mestariparfymööri, sillä hänen sedällään ei ollut omia lapsia. Hän suunnitteli noin 400 hajuvettä, joista monet ovat suosittuja yhä nykyäänkin. Mutta hän ei koskaan antanut yhtään haastattelua eikä hän esiintynyt missään julkisesti. Monet hänen tuoksunsa saivat inspiraationsa kirjallisuudesta ja taiteesta. Yksi Guerlainin suosituimmista parfyymeistä on L’Heure Bleue (1912), joka on impressionismi inspiroima pehmeä parfyymi, jossa on aniksen siementä ja kukkaisia sävyjä. Toinen suosittu parfyymi, Mitsuoko (1919), on itämainen mysteerinen tuoksu, jossa on sitruksen viileitä sävyjä, lämpimän kanelin ja puun kanssa. Puuterimaisen meripihkainen Shalimar (1925), oli aikansa erikoisuus, sillä silloin vaniljan käyttäminen pohjana oli silloin erittäin epätavallista. Monien Guerlainin makeiden tuoksujen osana on ollut hänen luomaansa vaniliinintäyteistä uutetta nimeltään Guerlinade. Mitsuoko ja Shalimar ovat yhä Guerlainin eniten myytyjen tuoksujen joukossa. Etenkin Shalimarin suosio on kestänyt, ja jotkut pitävät sitä nykyajan naisten parfyymityylin pohjana.

Hän jatkoi luomista 1950.luvulle asti, ja hän loi viimeisen parfyyminsä seuraajansa lapsenlapsensa Jean-Paul Guerlainin kanssa. Jean-Paul oli myös viimeinen Guerlainin perheen oma mestariparfymööri. Jean-Paul on luonut tuoksuja kuten Chamade (1969) ja kukkaisen Samsara (1989)-tuoksun, sekä paljon tuoksuja miehille.

LVMH osti Guerlainin vuonna 1994. LVMH omistaa mm. Diorin, Givenchyn, Luis Vuittonin ja monia muita merkkejä. Monet parfyymifanit pelkäsivät, että merkistä tulisi kaupallinen ja mauton, mutta Guerlain on jatkanut vanhalla linjallaan. Se hallinnoi itseään pääosin itsenäisesti, mutta uusia parfymöörejä on tullut vanhojen tilalle, kuten Olivier Cresp ja mestariparfymööri Thierry Wasser. La Petite Robe Noire (2009) on viehättävän nuorekas parfyymi, jossa on kirsikkaa, lakritsaa, marjoja ja bergamottia. Tuoksu edustaa Guerlainin modernia tyyliä, ja se on menestynyt erittäin hyvin. Siitä on julkaistu myös limited edition -versioita.
Näytä Lisää