Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Hermes Hajuvesi & Naisten tuoksut

Nykyään Hermès tunnetaan parhaiten laukuistaan, huiveistaan parfyymeistään. Yhtiö sai kuitenkin alkunsa myymällä hevosvaljaita. Thierry Hermés oli saksalais-ranskalainen liikemies, joka myi laadukkaita valjaita ja muita ratsastusvälineitä Pariisin aatelistolle. Hermésin kuoleman jälkeen hänen poikansa perivät yhtiön, ja se pysyi perheen omistuksessa yli 100 vuotta. Tänä aika yhtiö alkoi käyttämään nahkaosaamistaan uusilla tavoilla, ja pikkuhiljaa yhtiö alkoi keskittyä enemmän nahkalaukkuihin satuloiden ja valjaiden sijaan.

Hermésin ensimmäinen parfyymi julkaistiin vuonna 1949. Sen nimi oli Eau d’ Hermés, ja se sopi molemmille sukupuolille. Siinä on mausteita ja yrttejä sekä nahkan sävyä muistuttamassa heidän nahkatuotteistaan. Heidän huiveistaan tuli myös tärkeä osa ranskalaista kulttuuria 50- ja 60-luvuilla. Heidän laukkuja nimettiin myös niitä käyttäneiden kuuluisuuksien, kuten Grace Kellyn ja Jane Birkinin mukaan. Samoihin aikoihin alettiin myös käyttää uutta graafista tyyliä. Käyttöön otettiin nykyään tunnetut oranssit laatikot sekä logo, joka on nykyään kaikissa Hermésin tuotteissa.

Hérmes ajautui taloudellisiin ongelmiin 70-luvulla, kun monet kilpailijat alkoivat käyttää edullisempia synteettisiä materiaaleja. Hérmes onnistui selviytymään pitämällä kiinni periaatteistaan, keskittymällä valmistamaan korkealaatuisia tuotteita parhaista materiaaleista ja mainostamalla tuotteitaan nuorille. Hérmesin kaikki tuotteet on tehty aina käsin Ranskassa eikä tehtaissa. Lähestymistapansa ansiosota Hérmes on pysynyt tärkeänä muotimerkkinä myös asiakkaiden sukupolven vaihdoksen jälkeen, ja menestystä on luvassa luultavasti myös tulevina vuosikymmeninä. Viimeinen yhtiötä johtanut Hérmesin suvun jäsen oli Jean-Louis Dumsa-Hermés, joka meni eläkkeelle 2000-luvun alussa. Liiketoimintapuolen johtajiksi on sen jälkeen valittu ulkopuolisia henkilöitä, mutta Louisin poika Thomas Dumas-Hermés johtaa vieläkin yhtiön luovaa puolta.

Hermésin parfyymit ovat nykyään yhtä suosittuja kuin heidän tunnetut laukkunsakin. Eau des Merveilles -tuoksu (2004) saa inspiraationsa naisellisuuden lumosta ja valtameristä. Siinä on sekoitus hedelmä, meren sävyjä, sekä kukkaistuoksuja. Yksi heidän suosituimpia uusia kokoelmia on luultavasti Un Jardin, joka julkaistiin vuonna 2005 Un Jardin en Méditerranéen kansa. Kokoelma leikittelee luonnollisten kasvituoksujen kanssa ja yhdistelee kukkaistuoksuja, viikunaa ja sitrusta ja sen käyttäjä tuntee olevansa kuin puutarhassa. Sen jälkeen on julkaistu monia muita tuoksuja kuten suosittu Un Jardin Sur De Nil, joka on kuin puutarha Niilin rannalla. Siinä on eksoottisia nuotteja kuten vihreää mangoa, lotusta, suitsuketta ja vuorivaahteraa.
Näytä Lisää