Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Issey Miyake Hajuvesi & Naisten tuoksut

Issey Miyake on suosittu japanilainen suunnittelija, joka on luonut vaatteita, tuoksuja ja kehittänyt jopa uusia valmistustekniikoita. Issey selviytyi Hiroshiman ydinpommi-iskuista ja kasvoi sodanjälkeisessä Japanissa. Hän sanoo sen vaikuttaneen häneen positiiviseen ja kirkkaaseen tyyliin. Hänen tyylinsä saa yleensä vaikutteita menneisyydestä, mutta sillä on myös tarkka katse eteenpäin. 60-luvulla nuori Miyake olil juuri valmistunut designkoulusta ja päätti mennä Eurooppaan. Siellä hän päätyi tekemään töitä Guy Larochelle ja Givenchylle, joiden alaisena hän loi luksusmuotia rikkaille ja vaikutusvaltaisille. Haastatteluissa hän on kuvaillut kuinka Pariisin vuoden 1968 mielenosoituksien näkeminen vaatealan tulevaisuus oli ”vaatteiden tarjoaminen massoille”. Kun hän palasi Japaniin muutaman vuoden jälkeen hän perusti oman brändinsä, joka keskittyi tekniseen innovointiin ja jokapäiväiseen kaikille sopivaan muotiin.

Issey Miyaken muotiluomukset keskittyvät designiin sekä uusien ja testaamattomien materiaalien kokeilemiseen. Hänen kuuluisan Pleats Please -mallistonsa valmistuksessa käytetään vanhaa laskostustekniikkaa, ja malliston vaatteet laajenevat ja venyvät niiden käyttäjän mukaan. Mallistossa on myös sen nimeä kantava parfyymi. Pleats Please (1993) on laskostuksen inspiroima. Siinä on hedelmien, kukkien ja erilaisten puiden sävyjä. Erityisesti esille tulevat päärynän, makean pavun ja setrin tuoksut. Miyake tunnetaan myös työstään pintojen ja poimujen kanssa. Hän on tehnyt paitoja ja mekkoja kierrätetyistä muovipulloista ja pahvilaatikoista. Hän on myös laajentanut asusteisiin, ja nykyään saatavilla on jopa hänen suunnittelemia rannekeloja, laukkuja ja jopa kenkiä. Miyake pitää yhteistyöstä, ja hän antaa usein suunnittelijoidensa tehdä omia mallistojaan Issey Miyaken nimen alla, minkä tuloksena on syntynyt pienoisbrändejä kuten Cauliflower.

Issey Miyaken ensimmäinen parfyymi oli nimeltään L’eau d’Issey for Women (1992). Se on feminiininen ja aromaattinen kukkaistuoksu, jossa on sekoitus melonia, lotusta, liljaa ja ruusuvettä puun ja meripihkan sävyisellä pohjalla. Se oli yksi suosituimmista parfyymeistä 90-luvulla, ja se erottuu pitkällä kartionmuotoisella pullollaan. Tuoksusta on julkaistu muutamia versioita kuten Lune d’Issey (2001), L’Eau d’Isseu Gold (2011) ja monia muita kesäversioita. A Scent (2009) minimalistisen vihertävä tuoksu, jossa on yuzua, verbenaa, laventelia, jasmiinia ja puuta. Se on erityisen puhdas ja raikas hajuvesi, joka on saanut inspiraationsa Japanin upeista vuoristoista.
Näytä Lisää