Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Jean Paul Gaultier Hajuvesi & Naisten tuoksut

Jean Paul Gaultier syntyi ranskassa pian toisen maailmansodan loppumisen jälkeen. Hän päätti jo erittäin nuorena, että hänen intohimonsa kohdistui muotiin. Toisin kuin monet tunnetut stylistit ja designerit, Gaultier ei saanut mitään virallista koulutusta – se ei vain sopinut hänen tyyliinsä. Sen sijaan hän päätti lähettää töitään muutamalle designerille jo nuorena. Yritykset tuottivat tulosta, ja Pierre Cardin palkkasi hänet avustajakseen jo 18-vuoden ikäisenä. 1974 menneessä hänestä tuli Pierre Cardinin liikkeen manageri, ja hän julkaisi ensimmäisen oman muotikokoelmansa jo 24-vuotiaana vuonna 1976.

Alusta asti oli selvää, että Jean Paul Gaultier oli johtaja eikä seuraaja, etenkin jos oli kyse muodista. Julkaistuaan debyyttikokoelmansa Gaultier sai nopeasti maineen ”enfant terrible”, eli kauhu kakara ranskalaisessa muodissa. Monet Gaultierin seuraavista kokoelmista perustuivat katumuotiin, ja ne keskittyivät pop-kulttuuriin. Mutta hänellä oli myös Haute Couture -kokoelmia jotka olivat erittäin formaaleja, mutta samaan aikaan epätavallisia ja leikkisiä.

Vaikka ihmiset pitivät hänen designejään heppoisina, etenkin Ellen ja ranskan Marie Clairen muotitoimittajat ihastuivat hänen luovuuteensa ja huomasivat heti hänen olevan lahjakas räätäli. Heidän avullaan Gaultierin ura lähti nousukiitoon. Vuonna 1985 hän kehitti miesten hameen. 90-luvulla hän tuotti veistoksellisia asuja Madonnalle, esimerkiksi kuuluisat kartiorintaliivit. Gaultier suunnitteli myös vaatteet Madonnan vuoden 2006 Confessions-kiretueelle. Gaultier aiheutti järkytystä käyttämällä epätavallisia malleja näytöksissään, kuten vanhoja miehiä tai pyyleviä naisia, lävistysten ja tatuointien peittämiä malleja sekä leikkimällä perinteisillä sukupuolirooleilla. Hän sai teoistaan kritiikkiä ja toisaalta valtavasti suosiota.

Gaultier tuli tuoksualalle suhteellisen myöhään, mutta hänen maineensa designerinä auttoi häntä ensimmäisen naisten tuoksunsa julkaisemisessa. Ensimmäinen tuoksu, Classique, oli naisten kukkaisen itämainen parfyymi, ja se julkaistiin vuonna 1993. Sen jälkeen hän julkaisi Le Mâlen miehille kaksi vuotta myöhemmin. Molemmat tuoksut olivat erittäin menestyksekkäitä, ja Le Mâle on nykyään yksi suosituimmista miesten tuoksuista Euroopassa, ja sillä on myös vakaa markkina-asema sekä Australiassa että Yhdysvalloissa.

Kaikki Gaultierin julkaisemat tuoksut tunnetaan niiden erikoisista pakkauksistaan ja epätavanomaisista tuoksuyhistelmistään. Monista pulloista on julkaistu limited edition -versioita, joissa on esimerkiksi erilainen pullon design. Tällä hetkellä esimerkiksi naisten parfyymistä Classiquesta onyli 30 versiota. Muita uudempia naisten tuoksuja ovat Ma Dame, Fragile ja Gaultier 2, joka soveltuu sekä naisille että miehille.
Näytä Lisää