Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Judith Leiber Hajuvesi & Naisten tuoksut

Unkarilaisen Judith Leiberin hassuja ja epätavallisia käsilaukkuja pidetään amerikkalaisen käsityön huippuesimerkkinä. Kaikki merkin tuotteet tehdään käsin ja niiden yksityiskohtiin keskitytään erityisen paljon. Merkin haute vouture -vaatteet ja Minaudiéresit koristellaan kristalleilla ja jalokivijäljennöksillä. Laukkuja on eri kokoisia ja muotoisia kuten elämien, ruokien ja vaatteiden muotoisia, ja niitä näkyy usein punaisella matolla. Esimerkiksi Swan bag esiintyi amerikkalaisessa hittisarjassa Sinkkuelämää. Ohjelman tähti Sarah Jessica Parker on myös sanonut ihailevansa Leiberin designeja. Judithin epätavalliset ja hassut laukut ovat myös kuuluisuuksien kuten Katy Perryn ja Kelly Osbournen rakastamia. Myös USA:n presidenttien vaimot ovat käyttäneet laukkuja siitä asti, kun Mamie Eisenhower käytti yhtä tunnetuista laukuista aviomiehensä Dwightin virkaanastujaisjuhlissa.

Kun Judith meni eläkkeelle vuonna 1998, hän oli ehtinyt kehittää suunnilleen 3000 eri laukku- ja asuste-designia. Judith syntyi juutalaiseen perheeseen Budapestissä vuonna 1921. Judithin piti jättää yliopisto välistä fasismin nousun takia, minkä takia hän liittyi Unkarin laukuntekijöiden kiltaan. Hänestä tuli myöhemmin ensimmäinen käsityömestarin arvonimen saanut nainen. Sodan jälkeen hän alkoi tekemään omia laukkujaan, kunnes hän muutti USA:han yhdessä aviomiehensä kanssa vuonna 1948. Tehtyään töitä laukkusuunnittelijana muutamalle brändille, hän päätti perustaa oman yrityksensä nimeltään The Leiber Company vuonna 1963. Yritys kasvoi nopeasti ja Judith Leiberin tuotteita myydään nykyään virallisissa kaupoissa New Yorkissa, Atlantassa, Las Vegasiss ja Californiassa, tunnetuissa tavarataloissa sekä netissä.

Designer-laukkujen, korujen ja asusteiden lisäksi brändi julkaisi myös valikoiman naisten tuoksuja vuonna 2007. Merkin nimikkotuoksu Leiber (2007) on itämainen kukkaistuoksu, jonka loi Karine Dubreuil. Hän on tehnyt töitä isoille brändeille kuten Yves Saint Laurentille, Guccille ja Guerlainille. Se aukeaa hedelmäisillä ja makoisilla ananaksen ja bergamotin tuoksuilla. Sen jälkeen tulee kukkainen sydäntuoksu, jossa on ruusua, syklaamia, jasmiinia ja punaista paprikaa. Lopuksi tulee aromaattinen pohjatuoksu, jossa on meripihkaa, patsulia, myskiä, ja setriä.

Muita tunnettuja tuoksuja ovat mm. itämainen ja mausteinen Judith Leiber Night (2011), jonka alussa on erottuva kanelin tuoksu, kukkainen ja hedelmäinen Amethyst (2012) sekä Exotic Coral (2013), jossa on kookoksen trooppisia nuotteja, tiare-kukkaa, limeä ja rommia.

Vuonna 2010 CFDA:n jäsen Jane Matheson aloitti Judith Leiberin luovana johtajana. Hänen johdollaan merkin designeihin saatiin modernimpi lähestymistapa. Judith Leiderin käsilaukkuja esitellään museoissa ympäri maailmaa, esimerkiksi Victoria & Albert Museumissa Lontoossa, MOMA:ssa NYC:ssä sekä Smithsonian Institutessa Washingtonissa.
Näytä Lisää