Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Nina Ricci Hajuvesi & Naisten tuoksut

Ranskalaisen Nina Ricci -couture-muotitalon perusti suunnittelija Maria Nielli, kun hän oli muuttanut Pariisiin naimisiinmenonsa jälkeen. Hänet on tunnettu nimellä Nina Ricci siitä asti. Vuonna 1932 hän avasi ensimmäisen Nina Ricci -liikkeensä 20 Ru Capucinesiin Pariisiin. Hän hallinnoi yhtiötään yhdessä poikansa Robertin kanssa. Robert Ricci hoiti yrityksen liiketoimintapuolen, mutta hän oli kiinnostunut myös tuoksuista. Pari myi elegantteja Couture-vaatteita yläluokkaisille Pariisilaisille, ja myöhemmin he laajensivat ready-to-wear -kokoelmaan sekä kenkiin, saappaisiin sekä laukkuihin ja muihin asusteisiin.

Robert Ricci legendaarisen tuoksumalliston, josta yhtiö tunnetaan nykyään. Hän alkoi työstää luomustaan 40-luvun alkupuolella, ja muutama vuosi sen jälkeen julkaistiin ensimmäinen Nina Ricci -parfyymi Coeur Joie (1948), joka on kukkainen tuoksu naisille. Toinen parfyymi, L’Air du Temps (1949) oli edeltäjäänsä kaikin tavoin menestyksekkäämpi, ja siitä tulikin yksi kaikkien aikojen suosituimmista tuoksuista. L’Air Du Temps -parfyymi teki Nina Riccistä kuuluisan. Sen monimutkainen sekoitus hienostuneesti yhdistettyjä sävyjä on yksi brändin bestsellereistä yhä tähän päivään asti. Se on ajaton kukkainen tuoksu, jossa on neilikkaa, ruusua, persikkkaa ja bergamottia. Se sulautuu gardenian, orvokkien, orkidean, jasmiinin, tuoksuilangian, rosmariinin apilan tuoksuihin, ja lopuksi esiin tulee hellän lämmin ja mausteinen meripihkan, santelipuun, benzonin, tammen sammalen, setrin, vetiverin ja myskin sävyinen pohjatuoksu. Se tulee kristallipullossa, jonka on suunnitellut Marc Lalique, joka on arvostetun kristallidesigntalon omistaja. Pullossa on kaksi kyyhkyä kiedottuna tyylikkäästi keltaiselle pohjalle. Ikonisen aseman saavuttanut pullo suunniteltiin rakkauden ja vapauden symboliksi, sillä sota oli loppunut vasta vähän aikaa sitten. Sen ranskalainen nimi on suomeksi ”Ajan ilmaa”, joka on täydellinen nimi tuoksulle, joka on pysynyt tuoksumarkkinoilla yhä monien vuosikymmenien jälkeen.

L’Air du Tempsin jälkeen Nina Ricci on julkaissut monta naisten tuoksua. Hänen aikaisempia tuoksujaan ovat mm. Eau de Fleurs (1974), Les Belles de Ricci -kokoelma, kukkainen Premier Jour (2001) ja Love In Paris (2004). Vuonna 2006 julkaistiin kukkaisen hedelmäinen Nina samannimisen 80-luvulla julkaistun hajuveden paikalle. Lisäksi olisi hyvä mainita kukkaisen puinen ja myskinen Mademoiselle Ricci (2012), itämaisen kukkainen L’Extase (2015) ja itämaisen vaniljainen tuoksu Luna (2016), joka on tyylikkäässä omenan muotoisessa sinisessä pullossa. Useimmat Nina Riccin hajuvedet voi ostaa myös hienoissa lahjaseteissä, joissa on mukana vartalovoidetta ja suihkugeeliä.
Näytä Lisää