Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Paco Rabanne Hajuvesi & Naisten tuoksut

Paco Rabanne on muoti- ja hajuvesiyhtiö, jonka päätoimisto on Espanjassa. Merkki on nimetty sen luojan, ranskalais-espanjalaisen Paco Rabannen mukaan. Hän syntyi Pohjois-Espanjan baskialueella ja pakeni lapsena äitinsä kanssa Ranskaan hirveän sisällissodan jälkeen. Hän kasvoi Pariisissa, jossa hän opiskeli arkkitehtuuria, mutta valmistuttuaan hän ajautui korusuunnittelun pariin. Hän oli luovasti lahjakas ja menestyi hyvin. Hän kehitti designeja kuuluisille merkeille kuten Dior ja Givenchy. Olleessaan töissä näissä muotitaloissa hän päätyi kokeilemaan vaatteiden suunnittelua, ja pian hänen luomuksistaan puhuttiin ympäri kaupunkia. Hän tuli tunnetuksi 60-luvun klassikkoelokuvaan Barbarella suunnittelemistaan designeista, joissa oli epätavallisia materiaaleja, kuten paperia ja metallia.

Vuosi Barbarellan ilmestymisen jälkeen julkaistiin ensimmäinen Paco Rabannen tuoksu, Calandre (1969), joka julkaistiin yhteistyössä Puigin kanssa. Se on puinen aldehydinen parfyymi, ja se on minimalistisessa pullossa. Calandren jälkeen Paco Rabanne ja Puig ovat pistäneet pystyyn kokonaisen paraatin täydellisiä parfyymejä kuten La Nuit (1985), joka on kukkainen chypre-parfyymi täynnä raikasta hedelmää, ruusua, hunajaa, tammen sammalta, patsulia ja sivettiä. Ultraviolet (1999) on futuristinen sekoitus kukkia ja itämaisia sävyjä kirkkaalla ja lämpimällä tuntumalla. Muita moderneja menestystarinoita ovat mm. Black XS sarja (2007-), jossa on makeita karpalon ja kaakaon sävyjä vaniljan ja ruusujen kanssa. Lady Million (2010) on naisten vastine modernille klassikolle 1 Million. Tuoksu saa käyttäjän tuntemaan olonsa miljonääriksi timanttisessa pullossa olevilla säkenöivillä appelsiinin, jasmiinin ja meripihkan sävyillään. Olympea (2015) on atleettinen tuoksu, joka on saanut inspiraationsa kreikkalaisesta mytologiasta. Siinä on vesielementin tuoksuja, inkiväärililjaa, suolattua vaniljaa kashmirin ja santelipuisen sävyisellä pohjatuoksulla.

Paco Rabanne on jo yli 80-vuotias, mutta tekee yhä töitä. Viimeaikoina hän on alkanut luoda myös klassisempaa taidetta. Hän on tehnyt piirroksia jo 1960-luvulta asti, mutta vasta nyt niitä esiteltiin julkisesti näyttelyssä. Hän on yhä mukana muodin suunnittelussa ja hajuvesien liiketoiminnassa.
Näytä Lisää