Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Rochas Hajuvesi & Naisten tuoksut

Rochas on ranskalainen parfyymi- ja designtalo. Sen perusti Marcel Rochas vuonna 1925. Se keskittyi alun perin naisten haute couture –muotiin. Heidät tunnettiin designeista kuten taskullisesta hameesta.

Rochas sai uuden alun, kun se julkaisi ensimmäiset parfyyminsä vuonna 1934. Ensimmäiset tuoksut olivat nimiltään Avenue Matignon ja Audce. Tuoksut eivät menestyneet hyvin, niiden valmistus lopetettiin toisen maailmansodan materiaalipulan takia. Mutta vuonna 1943 julkaistiin Femme Rochas, joka oli erittäin menestyksekäs. Rochas alkoi keskittää sen jälkeen enemmän resursseja tuoksujen kehittämiseen. Femme on pehmeä, monimutkainen ja erittäin feminiininen tuoksu. Siinä on persikan, luumun ja aprikoosin sävyjä sekä kukkaistuoksuja kuten ruusua ja neilikkaa viehättävällä nahan, tammen sammalen ja meripihkan sävyisellä pohjatuoksulla. Rochasilla oli tapana julkaista tuoksuja huulipunan ja sukkahousujen kanssa.

Parfyymeistä tuli niin suosittuja, että niiden myyntitulot ylittivät merkin vaatteiden myynnin. Rochas lopetti couture-vaatteiden myynnin melkein kokonaan 1950-luvun alkupuolella. Marcel kuoli muutama vuosi myöhemmin, ja hänen vaimostaan tuli yhtiön johtaja. Hänen johdollaan Rochasista tuli merkittävä kansainvälinen parfyymimerkki. Hän julkaisi erinomaisia naisten tuoksuja kuten mysteerisen ja itämaisen Mystere -tuoksun (1978) sekä Bysantin imperiumista inspiraationsa saaneen eksoottisten mausteiden, turkkilaisten ruusujen, kardemumman, santelipuun, heliotroopin ja myskin sävyisen Byzance-tuoksun (1987). Lisäksi hän julkaisi mm. Tocade-tuoksun (1994). Se aukeaa raikkaalla vihreällä tuoksulla, jonka jälkeen tulee raikas sydäntuoksu ja lopulta puuterimaisen vaniljainen pohjatuoksu. Tuoksun pullosta tulee mieleen hedelmäinen cocktail.

Vuonna 2002 yhtiö alkoi suunnitella muotia Olivier Theyskens luovana johtajanaan. Julkaistuaan muodin rajoja rikkovia juhla-asuja ja mekkoja yhtiö sai haute couture designerin –maineensa takaisin. Rochasin vaatteista pitävät monet kuuluisuudet kuten Jennifer Aniston, Jennifer Lopez ja Sarah Jessica Parker.
Näytä Lisää