Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Salvador Dali Hajuvesi & Naisten tuoksut

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, Marqués de Dalí de Pubol, tai yksinkertaisesti Salvador Dali, oli surrealistisista maalauksistaan tunnettu espanjalainen maalari. Salvador syntyi Espanjan Kataloniassa, Figueresissa vuonna 1904. Hän Kuoli samassa kaupungissa vuonna 1989.

Salvador rakastui maalaamiseen kun hän aloitti maalauskoulussa vuonna 1916. Hän piti ensimmäisen näyttelynsä vain 15-vuotiaana vuonna 1919.

Nuori Salvador muutti Madridiin opiskelemaan ja tutustumaan kaupungin taideskeneen, etenkin kubismiin. Salvador erotettiin koulustaan vuonna 1926 ja hän muutti Pariisiin. Pariisissa hän tapasi Pablo Picasson, jolla oli suuri vaikutus Dalin taideteoksiin.

Vuonna 1929 Salvador tapasi elämänsä rakkauden, Gala Eluardin, esiintyessään Pariisissa. Pariskunta muutti pian yhteen ja he menivät naimisiin vuonna 1934 ja vielä toisen kerran vuonna 1958. Vaikka Gala oli Salvadorin ainoa silmätikku, suhteessa oli myös ongelmia. Vuonna 1968 Salvador osti Galalle linnan, jonne Salvador sai mennä vain kirjallisella luvalla.

Kun Salvador kuoli vuonna 1989, hän jätti jälkeensä suuren kulttuurillisen perinnön. Hänen huomattavimpia töitään olivat Mae West Lips -sohva, monta elokuvaa, kuten Alfred Hitchcockin Spellbound, yhteistyötä muodin alalla esimerkiksi Christian Diorin kanssa sekä kirjoja, arkkitehtuuria ja valokuvia. Hänen tunnetuimpia maalauksiaan ovat mm. ”Muiston pysyvyys”, ”Elefantteina heijastuvat joutsenet” ja ” Narkissoksen metamorfoosi”.

Salvador alkoi myös luoda tuoksuja saaden inspiraatiota vaimolta ja muusaltaan Galalta. Hän kehitti ensimmäisen tuoksunsa, Salvador Dali Parfumin, vuonna 1983. Parfyymin pullohuulien muotoinen, ja sama symbolismi toistuu Dalin jokaisessa pullossa joko pullon muotona tai piirroksena pullossa. Brändillä on monia kokoelmia kuten Kiss Collection, Dali Haue Perfumerie ja Aphrodite Collection, joista löytyy tuoksuja jokaiseen makuun ja tyyliin. Salvadorin brändillä on yli 50 tuoksua, mutta vain 3 niistä tuotettiin Salvadorin ollessa yhä elossa.
Näytä Lisää