Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Tom Ford Hajuvesi & Naisten tuoksut

Tom Ford on amerikkalainen muotisuunnittelija ja itsensä nimisen brändin luova johtaja. Ennen kuin Tom aloitti oman merkkinsä, hänet tunnettiin Guccin ja Yves Saint Laurentin uudelleen henkiin herättämisestä. Hän on alun perin kotoisin Texasista, mutta hän lähti New York Universityyn opiskelemaan historiaa. Lopetettuaan yliopiston kesken hänet otettiin arvostettuun yksityiseen Parsons School of Designiin opiskelemaan arkkitehtuuria. Ford valmistui ja sai tutkinnon arkkitehtuurissa, mutta hän alkoikin etsiä töitä muodin maailmassa. Hakiessaan töitä hän ei kertonut mitä ainetta hän olit opiskellut Parsonsissa, sillä koulu tunnettiin myös design-koulustaan.

Ford onnistui lopulta saamaan jalkansa oven väliin pienessä urheiludesignyhtiössä, josta hän sai töitä design-assistenttina. Hänen uransa kehittyi Perry Ellisillä, ja hän työskenteli mm. Marc Jacobsin kanssa. Työskenneltyään yhtiössä muutaman vuoden ja saatuaan mainetta suunnittelijana, Ford vaihtoi työpaikkaa Guccille. Gucci oli siihen aikaan huonossa kunnossa ja tarvitsi uudistamista. 80-luvun loppu oli ollut rankka tälle italialaiselle brändille, joka oli lähellä tuhoutua täysin. Mutta Fordin johdolla Guccin couture-osasto onnistui löytämään uuden suunnan. Fordin ollessa Guccin luova johtaja yhtiö menestyi enemmän kuin koskaan. Gucci osti myös Yves Saint Laurentin, ja Ford sai tehtäväkseen uudistaa senkin brändin. Valitettavasti Fordin oli jätettävä työpaikkansa riideltyään Gucci groupin johdon kanssa. Hän kuvaili tilannetta keski-iän kriisiksi, mutta se ei jatkunut pitkään. Tom ilmoitti perustavansa oman brändin vain vuosi erottamisensa jälkeen.

Tom Ford ei luo vain miesten ja naisten muotia. Perustettuaan brändin Ford julkaisi myös silmä- ja aurinkolasisarjan sekä hajuvesiä. Ford ohjasi myös ensimmäisen elokuvansa nimeltään ”A Single Man” vuonna 2009. Hän on myös suunnitellut couture-vaatteita Michelle Obamalle, Gwyneth Paltrowille ja Beyoncéelle. Black Orchid (2006) oli Tom Fordin ensimmäinen tuoksu, ja se on yhä best seller. Black Orchid on antoisa tumma kukkaistuoksu, jossa on mustan tryffelin, mustaherukan, tumman suklaan ja suitsukkeiden nuotteja. Tom Fordin toinen suosittu tuoksu on Noir Pour Femme (2015). Se on naisten versio suositusta Noir for men -tuoksusta. Siihen on sekoitettu mandariinia ja hapanta appelsiinia, ruusua sekä jasmiinia. Pohjatuoksu on vaniljainen ja tuoksu sopii hyvin iltakäyttöön. Tom Fordilla on myös alabrändi nimeltään Tom Ford Private Blend, joka julkaisee pieniä eriä eksklusiivisia tuoksuja kuten Jasmin Rogue (2011). Tuoksu on intensiivisen mausteinen kukkaistuoksu. Ford on myös onnistunut hyvin klassisten italialaisten hajuvesien sitrusnuottien käytössä tuoksusarjassaan Neroli Portofino (2011).
Näytä Lisää