Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Yves Saint Laurent Hajuvesi & Naisten tuoksut

Yves Saint Laurent on yksi tunnetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista muotisuunnittelijoista koskaan. Hänen koko nimensä on Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent). Hän syntyi vuonna 1936 ranskalaisessa Algeriassa ja muutti Pariisiin 17 vuoden ikäisenä. Hänen menestyksekäs muotiuransa alkoi myös Pariisista. Laurent oli hetken armeijassa, mutta aloitti oman muotiyrityksensä 1960-luvulla. Nykyään merkillä on yli 70 kauppaa ympäri maailmaa 27 eri maassa, ja heidän vahvin asema on 17 Euroopan maassa.

Naisten muodissa käytiin radikaalia muutosten aikaa, ja Yves Saint Laurent seisoi muutosrintaman etulinjassa hartiat suorassa. Hänen uskaliaat ja rohkeat designinsa olivat kaukana muiden suunnittelijoiden luomusten yläpuolella. Tunnetuin niistä oli hänen tapansa leikitellä naisten muodilla julkaisemalla unisex-vaatteita kuten housupukuja, safaritakkeja ja smokkeja naisille. Ja nämä ovat vain muutama esimerkki YSL:n menestyksestä erikoisilla tavoilla. Muotitalolla on myös paljon erilaisia tuotteita, mutta isoin menestysaskel tuli kun Yves Saint Laurent kehitti yhden naisten muodin ikonisimmista vaatekappaleista – ”Le Smoking” -takin, jonka luomisesta hänet muistetaan yhä nykyäänkin.

Vuonna 1978 julkaistiin menestyksekäs kosmetiikkakokoelma, ja hajuvesikokoelmia alettiin julkaista 80- ja 90-luvuilla. Ensimmäinen naisten tuoksu, ”Y”, julkaistiin vuonna 1964 ja se on yhä yksi merkin eniten myyvistä tuoksuista. Muita suosittuja tuoksuja ovat Rive Gauche (1970), Opium (1977) ja Paris (1983), jotka ovat nykypäivän klassisia tuoksuja. Uudemmat tuoksut kuten Baby Doll (2000), Elle (2007) ja La Nuit de l’Homme (2009) on luotu nuoremmille faneille, ja ne ovat olleet menestyksekkäitä.

YSL:n vaatteita näkyy usein Hollywoodin merkittävimpien naisten päällä. Mm. Bridget Jonesin päätäthti Renée Zellweger ja näyttelijä Chloe Sevigny on nähty käyttävän YSL:n vaatteita. Brändin logo kehitettiin jo vuonna 1963, mutta sitä käytetään yhä, ja YSL:n vaatteet on helppo tunnistaa siitä. Naisten muoti- ja tuoksukokoelmien lisäksi YSL:llä on myös asusteita kuten käsilaukkuja, huiveja, kenkiä, vöitä, koruja ja nahkatuotteita. Tuotteita voi ostaa heidän omista kaupoistaan, netistä, sekä monista tavarataloista ja kivijalkaliikkeistä.
Näytä Lisää