Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Dunhill Partavesi & Miesten tuoksut

Dunhill, tai Alfred Dunhill Ltd, on brittiläinen design- ja tuoksubrändi. Yhtiö valmistaa miesten luksustuotteita ja heidät tunnetaan miesten vaatteiden ja tuoksujen lisäksi rannekelloistaan, nahkatuotteistaan ja tupakointitarvikkeistaan.

Dunhill ei ollut aina luksusbrändi tai edes millään tavalla tekemisissä vaatteiden kanssa. Yhtiön tarina alkaa siitä, kun nuoresta Alfred Dunhillistä tuli perheensä satuloita ja hevosvaunuja valmistavan yhtiön johtaja. Vuosisata oli juuri vaihtumassa, ja Dunhill spekuloi, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Hän tajusi, että hevoset olivat menettämässä suosiotaan, ja että yhtiön tulisi sopeutua uuteen liikkumistapaan eli autoon. Dunhill alkoi myydä asusteita ja lisätarvikkeita tyylitietoisille herrasmiehille heidän autoihinsa. Merkin valikoimissa oli luksusratteja, suojalaseja, kelloja ja ensiapupakkauksia. Dunhill valmisti myös tuulenkestäviä vaatteita ja jopa piipun, jossa oli tuulilasi. Lopulta yhtiö avasi oman piippu- ja sytytintehtaansa 1910-luvulla ja julkaisi miestenvaatemalliston. Asiakkaat saivat pian nauttia yhtiön laadukkaista puvuista sekä partavesistä.

Hajuvedet ovat olleet tärkeä osa Dunhillia jo alusta asti. Ensimmäinen tuoksu, Dunhill for Men, julkaistiin jo vuonna 1934. Se on puinen ja mausteinen sekoitus kukkaistuoksuja kuten laventelia, ruusua ja iiristä sekä sitrusta ja puuta. Se on klassikko ja tyypillinen brittiläinen tuoksu, joka sopii kenelle tahansa herrasmiehelle. Dunhill Edition (1984) on uudempi tuoksu, joka on suosittu yhä nykyäänkin. Se on aromaattinen fougere-tuoksu, jossa on paljon sitrusta. Parfyymin voi ostaa osana erinomaista lahjasettiä, jossa on myös suihkugeeli sekä partabalsami. Dunhill Icon (2015) on myös suosittu tuoksu, jonka erityispiirteenä on sen raskas, miehekkään tyylikäs metallipullo. Tuoksu on erittäin kestävä, ja siinä on ylellisen aromaattinen sitruksen sävy sekä nahan ja savun sävyjä. Parfyymistä julkaistiin myös intensiivisempi ja mausteisempi versio, Dunhill Icon Elite, vuonna 2016.

Alfred Dunhill oli erittäin motivoitunut ja määrätietoinen mies, ja yhtiö seuraa hänen näkemystään laadusta ja tyylistä vielä tänäkin päivänä. Dunhillistä on myös legenda, toisen maailmansodan ajalta. Tarinan mukaan saksalaiset pommittajat tuhosivat Dunhillin rakennuksen maan tasalle. Mutta seuraavana päivänä Dunhill, joka oli jo vanha mies, tuli paikalle ja alkoi myydä tavaroitaan keskellä raunioita. Dunhill on esimerkillinen brittiläinen herrasmies modernilla twistillä.
Näytä Lisää