Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Givenchy Partavesi & Miesten tuoksut

Givenchy on oleellinen osa Pariisilaista tyyliä. Yhtiön perusti Kreivi Hubert de Givenchy vuonna 1952. Aristokraattisen kasvatuksensa takia hänestä oli tulossa lakimies, mutta onneksi hänen sydämensä voitti hänen vanhempiensa tahdon. Hubert meni jo 17-vuotiaana harjoittelemaan suunnittelija Jacques Fathille. Hubert nautti kokemuksestaan niin paljon, että hän hankki pian lisää kokemusta alalta tehden töitä suunnittelijoille kuten Luvien Lelongille, Robert Piquetille ja Elsa Schiaparellille. Saatuaan kaiken sen kokemuksen ja näkemyksen muotialalta, ei ollut yllätys, että Givenchyn ensimmäinen mallisto oli heti menestyksekäs. Sitä ylistettiin sen ainutlaatuisesta tavasta yhdistää ranskalaista eleganssia ja amerikkalaista glamouria tyylikkäisiin ja naisellisiin asuihin.

Vuonna 1952 Givenchy päätti perustaa oman vaatemerkkinsä. Hän aloitti oman muotitalonsa toiminnan julkaisemalla uuden malliston nimeltä Les Séparables. Mallistossa oli kevyen ohkaisia hameita sekä raa’asta puuvillasta tehtyjä pehmeitä puseroita. Seuraavissa mallistoissa oli tyylikkäitä iltapukuja, naisellisia päähineitä ja räätälöityjä asuja. Givenchyn nimi tarkoitti pian käytännössä samaa kuin pariisilainen tyyli. Vasta vuonna 1957 hän päätti laajentaa hajuvesiin julkaisemalla Audrey Hepburnin inspiroiman ”L’Interdit”-tuoksun. Parfyymi on hienovaraisen ja puuterimaisen kukkainen, ja siinä on täyteläisen syvän puinen sävy santelipuusta ja vetiveriasta.

Givenchyn ensimmäiset miesten tuoksut julkaistiin vuonna 1959 nimellä ”Eau de Vetiver” ja ”Monsieur Givenchy”. Nämä tuoksut olivat erittäin suosittuja muotitietoisten miesten keskuudessa ja myös laajemmankin yleisön suosimia. Tuoksujen julkaisun jälkeen Givenchyn maine parfyymimarkkinoilla oli vahva ja on pysynyt vahvana vuosikymmenten ajan. Muita suosittuja tuoksuja Givenchyn parfyymi- ja partavesikokoelmassa ovat mm. aromaattinen fougere-tuoksu Xervus (1989), lämpimän ja mausteisen itämainen Xervus Rouge (1995), täyteläisen makea ja puunsävyinen Pi (1998), aromaattisen sitruksen ja puun sävyinen Givenchy pour Homme (2002), raikas ja mausteinen Play for Him (2008) ja balsamisen puun- ja savunsävyinen Gentlemen Only (2013).

Givenchy – Ajatonta kauneutta ja klassista tyyliä
Näytä Lisää