Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Issey Miyake Partavesi & Miesten tuoksut

Issey Miyake on Japanilainen designer, joka tunnetaan hänen mielikuvituksellisesta naisten muodista ja hänen suosituista tuoksuistaan. Hän nousi suureen suosioon 90-luvulla, ja hän on kehittänyt tuoksuja kuten Nuit d’Issey (1992) ja Pleats Please (1993). Hän on suunnitellut myös asuja baletteihin, kehittänyt vallankumouksellisia ompelutietokoneita ja valmistanut jopa Applen Steve Jobsin poolokauluspaitoja, joita Jobs tunnetusti käytti lähes joka päivä.

Issey syntyi Hiroshimassa vuonna 1938. Hän asui vielä kaupungissa perheensä kanssa, kun sinne pudotettiin ydinpommi vuonna 1945 maailmansodan lopettamiseksi. Hän pelastui, mutta hänen äitinsä kuoli säteilyyn. Issey jäi omilleen, ja ajautui taiteiden ja designin maailmaan. Hän opiskeli graafista suunnittelua Tokion yliopistossa, josta hän valmistui vuonna 1964. Hän matkusti ja työskenteli design-taloissa Euroopassa, ja palasi Japaniin aloittamaan oman brändinsä 70-luvun alussa. Hän on aina ollut intohimoinen kankaita ja kudoksia kohtaan, ja hän on ollut kiinnostunut etenkin perinteisestä laskostusmenetelmästä. Hänen designinsa sekoittavat perinteistä ja modernia. Hän on tehnyt mm. yhden koon paitoja, joita on myyty pienissä muovituubeissa, laserprintattuja mekkoja ja luonut A-POC-koneprosessin, jolla voi valmistaa vaatteita digitaalisella ohjauksella ilman tarvetta ompeluun.

Issey Miyaken ensimmäinen miesten hajuvesi julkaistiin vuonna 1994. Kuten hänen muutkin luomuksensa, Issey Miyaken parfyymit ovat yleensä melko puhtaita ja minimalistisia. L’Eau d’Issey Pour Homme on raikas ja maskuliininen tuoksu, jossa on paljon yuzua, joka on eräänlainen japanilainen aromikkaasta ja kirpeästä tuoksustaan tunnettu greippi. Sen sitruksista raikkautta tasapainottavat puun ja mausteiden sävyt. Tuoksu oli erittäin menestyksekäs, ja se on yhä yksi merkin parhaiten myyviä brändejä. Vuosien mittaan siitä on julkaistu eri versioita kuten L’Eau Bleu (2006), L’Eau d’Issey Homme Intense (2007), Oceanic Expedition (2015) sekä muutamia kesäversioita. Miyake julkaisi toisen miesten tuoksukokoelman, Nuit d’Isseyn vuonna 2014. Se on tumma ja mysteerinen iltatuoksu miehille, ja sen pohjana on erilaisia tummia puita, nahkaa, mustaa pippuria sekä suitsuketta.
Näytä Lisää