Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Karl Lagerfeld Partavesi & Miesten tuoksut

Karl Lagerfeldt on tunnettu suunnittelija, joka tunnetaan couture-muodista, rakkaudesta taiteeseen ja omasta uniikista tyylistään.

Karl on ranskalais-saksalainen ja erittäin salaperäinen henkilö. Hänen syntyperästään tai henkilökohtaisesta elämästään ei tiedetä paljoa. Hän ei ole koskaan edes kertonut syntymäpäiväänsä, ja hän on sanonut eri syntymävuosia lehdistölle. Tiedämme, että hän vietti lapsuutensa Pohjois-Saksassa, jossa hänen isänsä omisti maitoyhtiön. Vuonna 2008 saksalainen sanomalehti selvitti, että Lagerfeld syntyi vuonna 1933.

Saatuaan kuvituksen ja historian opintonsa päätökseen 1950-luvun alussa, Lagerfeld meni töihin Balmainille, jossa hän käytti salanimeä Roland Karl. Hänen taitonsa huomattiin, ja hän sai harjoittelupaikan osallistuttuaan design-kilpailuun, jossa hänen talvitakkinsa voitti ensimmäisen palkinnon. Hän menestyi hyvin, ja sai suunnittelijan paikan Jean Patoulla, joka on arvostettu ranskalainen couture-talo, joka tunnetaan myös parfyymeistän. 60-luvun alussa Jean Patoulla Lagerfeld suunnitteli heille erittäin konseptuaalisia vaatekappaleita. Sen jälkeen hän on tehnyt töitä eri brändeille kuten Chanelilla, jossa hän ollut johtava suunnittelija vuodesta 1983, sekä Fendillä, Chloélla ja Macy’sillä.

Lagerfeldiä kuvataan usein ihmelapseksi ja neroksi. Muotisuunnittelunsa lisäksi hän on innokas kuvittaja, arkkitehti, elokuvantekijä ja valokuvaaja, ja hän kuvaa useimmat mainoskampanjoistaan itse. Hänet tunnetaan myös henkeäsalpaavista kirjallisuus- ja taidekokoelmistaan sekä hänen hienoista kodeistaan, jotka on usein sisustettu historiallisen tyylin mukaan ja täynnä tilaustöitä maailman huomattavammilta taiteilijoilta. Hän ei ole ollut koskaan naimisissa, mutta hänellä on ollut pitkä suhde Pariisilaisen aristokraatin Jacques de Bascher de Beaumarchaisin kanssa, mutta hän kuoli vuonna 1989.

Ensimmäinen Karl Lagerfeldin hajuvesi julkaistiin jo vuonna 1978. Se on puinen ja suitsukkeenlainen parfyymi täynnä paksun piipputupakan, santelipuun, iiriksen juuren ja meripihkan sävyjä. Muita Lagerfeldin tuoksuja ovat itämainen mausteinen Photo (1990), jossa on sitrusta ja kukkaissävyjä, sekä Jako (1998), joka on raikas ja moniosainen tuoksu. Modernimpia tuoksuja on mm. Him (2014), joka on fougere -tuoksu, jossa on aromaattisia sävyjä sekä laventeliöljyä, omenaa ja orvokkia puisella pohjalla.
Näytä Lisää