Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Lambretta Partavesi & Miesten tuoksut

Lambretta on italialainen brändi, joka tunnetaan parhaiten skoottereistaan ja heidän suhteestaan mod-muotiin. Yhtiöllä oli alkuaikoina 1920-luvulla tehdas eräässä Milanon lähiössä. Yhtiö nimettiin myöhemmin uudelleen, ja se sai nimen tarinoiden mukaan viereisessä joessa asuneelta legendaariselta veden hengeltä. Ferdinando Innocenti loi Lambrettan, ja ideana oli luoda kevyt ajoneuvo henkilökohtaiseen käyttöön edullisesti. Ajoneuvon oli myös tarkoitus sopia kaikille, myös naisille, sillä tavallisia mottoripyöriä oli vaikea käyttää mekon kanssa. Toinen maailmansota oli juuri loppunut ja Italialla ei mennyt kovin hyvin. Lambrettan mopot olivat halvempia kuin autot ja moottoripyörät, ja lisäksi ne olivat käteviä Italian pommitettujen kaupunkien kaduilla.

Lambretta muotoilu, eli moottorin asettamien kuskin taakse, oli vallankumouksellinen. Mopoista tuli erittäin suosittuja, ja ne ovat tärkeä italialaisuuden ikoni yhdessä Vespan samankaltaisten mopojen kanssa. 50-luvulla Lambretta alkoi myös viedä mopojaan ulkomaille. Kun ensimmäiset Lambrettat vietiin Iso-Britannian, alkunsa sai myös 50-luvun mod-villitys. Modit olivat teinien alakulttuuri briteissä. Modit pitivät kaikesta modernista, mistä myös alakulttuurin nimi on peräisin. Moderneiksi asioiksi laskettiin soul-musiikki, modernilla leikkauksella tehdyt puvut, dance-klubit ja modernit italialaiset skootterit. Modit tunnetaan myös heidän ja rokkareiden välisestä eripuraisuudesta. Mielenjäävin kuva mod-villityksestä on ”Quadrophenia”-elokuvan kohtaus, jossa joukkioittain nuoria miehiä ajaa kaupungin kaduilla Lambretta-skoottereillaan.

Lambretta lopetti tuotannon taloudellisten vaikeuksien takia 70-luvulla, mutta tuotanto aloitettiin uudestaan 2000-luvulla. Skoottereiden lisäksi merkki on julkaissut myös kokoelman asusteita ja tuoksuja. Lambretta parfyymeistä voi haistaa 50- ja 60-lukujen jännityksen. Lambretta valmistaa moderneja tuoksuja, jotka ovat kestäviä ja tehty parhaista ainesosista. L47 Scooter (2011) vie käyttäjänsä takaisin tunnetun mopon penkille raikkailla sitruksisilla nuoteillaan, jotka lepäävät puisella ja meripihkaisella pohjatuoksulla. Celebrate The Noize on tehty kunnianosoitukseksi mod-bändien, kuten The Whon musiikille. Siinä on mandariinia, mausteista kardemummaa, mustapippuria, ja suitsuketta. Tuoksu on saatavilla kivan näköisessä rasiassa olevana lahjasettinä, jossa on Eau de Toilette sekä suihkugeeli (body wash).
Näytä Lisää