Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Prada Partavesi & Miesten tuoksut

Prada on italialainen luksusmuotimerkki, jonka perustivat veljekset Mario ja Martino Prada vuonna 1913. Vuodesta 1978 lähtien yhtiötä on johtanut Marion tyttärentytär Miuccia Prada. Vuoteen -78 asti Prada oli lähinnä nahkatavaroiden jälleenmyyjä, mutta Miuccian johdolla Pradasta alkoi kehittyä muotitaloksi, jollaisena se tunnetaan nykyään.

Miuccia julkaisi omia luomuksiaan Pradalla vuonna 1979, ja ne olivat erittäin menestyksekkäitä. Kun Miuccia tapasi nahkayrittäjä Patrizio Bellin, hän alkoi luoda omia reppujaan ja laukkujaan, joista tuli nopeasti best-sellereitä. Hän avasi toisen kauppansa Milanossa, ja silloin myös Bertelli liittyi mukaan liiketoimintaan. Miuccia julkaisi ensimmäisen naistenvaatekokoelmansa vuonna 1988, vuosi Bertellin kanssa naimisiinmenon kanssa. Vuonna 1992 hän julkaisi huippumuotimalliston omalla lempinimellään ”Miu Miu”. Malliston vaatteiden tyyli oli luova ja epätavallinen ns. ruma-chic. Miestenvaatemallisto julkaistiin vuonna 1993. Prada on päässyt kaikkiin kansainvälisiin muotinäytöksiin 80-luvun lopulta asti, ja se on erittäin suosittu muotitalo yhä nykyäänkin.

Pradan hajuvedet tehdään yhteistyössä Puigin kanssa, joka tekee tuoksuja myös mm. Jean Paul Gartierin ja Valentinon kanssa. Ensimmäinen laajasti menestynyt tuoksu oli Prada Eau de Parfum (2004). Pradan tuoksut olivat aluksi käsintehtyjä niche-tuotteita, joissa vain yksi sävy. Tuoksuihin tehtiin myöhemmin pieniä muutoksia, joista muodostui lopulta Infusion-kokoelma. Infusion D’Homme (2008) on miesten Eau de Toilette, jonka päätuoksu on Iiris, ja siinä on myös vetiveriä sekä suitsuketta. Muita suosittuja miesten tuoksuja ovat Amber Pour Homme (2006) ja Luna Rossa (2012)
Näytä Lisää