Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Yves Saint Laurent Partavesi & Miesten tuoksut

Yves Saint Laurent nousi kuuluisuuteen epätavallisen nuoressa iässä. Hänen uransa alkoi Christian Diorin alaisena, kun hän voitti palkinnon suunnittelemastaan epäsymmetrisestä cocktailasusta. Asua on pidetty myöhemmin yhtenä hänen inspiroivampana ja uskaliaimpana elämäntyönään. Kuultuaan Laurentin palkinnosta, Dior palkkasi hänet välittömästi. Kun Dior kuoli vuonna 1957, Laurentista tuli yhtiön vaikutusvaltainen Haute Couture -suunnittelija Diorin tilalle.

Kun Algerian itsenäisyyssota alkoi, Laurentin piti liittyä armeijaan, ja hän menetti paikkansa Diorilla. Oltuaan hetken töissä sairaalassa, Laurent onnistui perustamaan oman muoti- ja hajuvesiyrityksen vuonna 1962. Silloin hänen liiketoimintansa alkoivat menestyä, ja hän julkaisi ensimmäisen miestenvaatemalliston vuonna 1974. Yves Saint Lauren alkoi luoda brändilleen kuvaa tyylikkäästä räätälintyöstä ja ranskalaisesta kiillotetun hienosta muodista. Yves Saint Laurent loi miehille vaatekokonaisuuksia joihin pystyi tarvittaessa lisäämään modernimman ripauksen. Sama periaate on jatkunut yhä tähän päivään asti, vaikka Laurent kuoli 71 vuoden iässä jo vuonna 2008.

Yves Saint Laurentin imperiumi kasvoi tasaisesti, ja jossain vaiheessa Laurent alkoi myös tehdä projekteja muotimaailman ulkopuolella partavesillä ja hajuvesillä. Yves Saint Laurentilla on lippulaivakauppoja ympäri Amerikkaa ja maailmaa. Ei ole vaikea tajuta, miksi merkki on suosittu ja rakastettu yhä nykyäänkin. Mutta menestys ei tullut ilmaiseksi – Laurentia kritisoitiin koko hänen uransa, ja myös tuoksuista. Hän halusi tehdä sensuelleja ja voimakkaita tuoksuja, jotka kuvastivat hänen asiakaskuntansa persoonallisuustyyppejä. Laurentin kritisoitiin usein olevan kohtuuton, tuomitseva ja dominoiva. Sen lisäksi Laurentin väitettiin rohkaisevan huumeiden käyttöön tuoksullaan Opium pour Homme (1995), mikä oli erittäin huolestuttavaa. Mutta toisaalta Laurentin parfyymi Kouros (1981) hiljensi useimmat kriitikot, ja siitä tuli kaikkien aikojen hajuvesien moderni klassikko ja bestseller.

On vielä sanottava, että Yves Saint Laurentilla on jännittävimmät miesten tuoksujen valikoimat. Tuoksut rohkaisevat itseilmaisuun, johon Laurent uskoi vahvasti. L’Homme (2006) ja L’Homme Libre (2011) ovat bestseller tuoksuja, jotka ovat raikkaita ja nuorekkaita sekä samaan aikaan maskuliinisia. La Nuit de L’Homme (2009) on täynnä voimakkaita ainesosia, ja Lauren kuvaili sitä itsekin ristiriitaiseksi ja jännitteiseksi tuoksuksi. Rive Gauche pour Homme -tuoksu oli myös menestyksekäs ja siitä tuli lopulta YSL-muotitalon menestyksen symboli.
Näytä Lisää