Kerää Pisteitä Jokaisesta Tilauksesta
100% Aitoja Tuotteita

Max Factor Kosmetiikka

Per Sivu
Lajittele
Max Factor ei ole vain yhtiön nimi, vaan myös oikean henkilön nimi. Max Factor oli puolalais-amerikkalainen liikemies, jolla oli osa nykyajan kauneudenhoitoalan luomisessa hänen tuoteinnovaatioillaan ja liiketoimintatavoillaan. Hänet tunnetaan myös työstään elokuvien parissa.

Vuonna 1914 Max Factor keksi uuden version rasvaustikuista, joita käytettiin teattereiden meikkeihin. Uudella versiolla pystyi levittämään ohuemman kerroksen, mikä sai meikin näyttämään luonnollisemmalta videolla. Tämä innovaatio teki Max Factorista elokuvien meikkien ykkösmiehen. Hän myi myös ihmistukasta tehtyjä aidon näköisiä peruukkeja elokuvia varten.

Elokuva-alalle tuotteiden kehittämisen lisäksi hänen kaksi poikaansa auttoivat häntä kehittämään liiketoimintaa myös laajemmalle yleisölle. Laajemmalle asiakaskunnalle tarjottiin mm. kulmakarvakyniä, alusvoiteita, sekä uuden innovatiivisen Color Harmony – tuotesarjan, jossa on puutereita kaikille ihotyypeille. Vuonna 1930 Max Factor kehitti nykyaikaisen huulikiillon. Huulikiilto tehtiin alun perin elokuvakäyttöön, sillä se sai huulet kiiltämään videolla. Aikansa kaksi kuuluisinta blondia kaunotarta Marilyn Monroe ja Norma Jeane Mortenson käyttivät molemmat Max Factorin uhkean punaisia huulipunia. Yksi Max Factorin sloganeista oli, että jokainen tyttö voi näyttää lempi elokuvatähdeltään käyttämällä Max Factorin meikkejä.

Kun Max Factor kuoli vuonna 1938, hänen poikansa ottivat liiketoiminnan johtoonsa. Ensimmäinen Maxin kuoleman jälkeen kehitetty tuote oli Tru Color Lipstick, joka tehtiin leviämisen estävillä ainesosilla. Huulipuna oli maailman ensimmäinen leviämisen estävä huulipuna! Vuonan 1954 keksittiin myös toinen keksintö – peitevoide. Erace Concealer -peitevoiteesta tuli pian alan standardituote, ja sitä käytettiin useimmissa TV- ja elokuvatuotannoissa HD-teknologian saapumiseen asti. Max Factor julkaisi myös ensimmäisen vedenkestävän meikin vuonna 1971.

Max Factor oli suorastaan tekoripsien kummisetä, joten oli täysin odotettavissa, että Max Factor kehitti False Lash Effect -ripsivärin. Tuotteen ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2008, ja se on on ollut best seller siitä lähtien. Max Factorin toinen suosittu ripsiväri on Calorie Mascara (2000). Se on ollut meikkiartistien suosikki jo yli 2 vuosikymmenen ajan. Se ei leviä ja se kuivuu nopeasti, ja tulos on suorastaan dramaattisen näyttävä. Tuotetta ylistetään jatkuvasti netin arvostelupalstoilla.

Vuonna 2015 Max Factor julkaisi Star Wars -teemaisen tuotesarjan Star Wars: The Force Awakens -elokuvan julkaisun yhteydessä. Tuotesarjassa on aikaisemmin julkaistuja tuotteita (Colour Elixir Lipstick ja Flase Flash Effect Mascara) Star Wars -teemaisissa paketeissa.
Näytä Lisää